NOVICE

Na študijski izmenjavi na Univerzi v Mariboru kar 447 tujih študentov

Na študijski izmenjavi na Univerzi v Mariboru kar 447 tujih študentov Objavljeno: 5. 10. 2021

Z začetkom študijskega leta so na Univerzo v Mariboru prišli tudi tuji študenti v okviru programa Erasmus+. V zimskem semestru študijskega leta 2021/2022 bo tako na Univerzi v Mariboru na študijski izmenjavi 447 študentov. Največ jih prihaja iz Španije (146), Portugalske (58) in Turčije (47).

Na študijsko izmenjavo v tujino pa odhajata 102 študenta Univerze v Mariboru, največ na Portugalsko (20), Španijo (14) in Češko (11).

V primerjavi z istim obdobjem lani, je v zimskem semestru na študijski izmenjavi v okviru programa Erasmus+ na Univerzi v Mariboru več kot 70 odstotkov lanskega števila tujih študentov, medtem ko se je približno 40 odstotkov več študentov Univerze v Mariboru odločilo za odhod v tujino.

Največ tujih študentov se je v okviru programa Erasmus + odločilo za študij na Ekonomsko – poslovni fakulteti (114), Fakulteti za elektrotehniko, računalništvo in informatiko (99) in Filozofski fakulteti (40).

Program Erasmus+ je eden najuspešnejših programov Evropske unije. Študentom omogoča, da del rednih študijskih obveznosti na kateremkoli nivoju/stopnji oziroma ciklu študija (vključujoč pripravo diplomskih, magistrskih ali doktorskih nalog), namesto na matični fakulteti opravi na partnerski instituciji v tujini. Prav tako omogoča študentom praktično usposabljanje v tujini.

Podrobnejša statistika

BODITE SPROTI OBVEŠČENI

Vse aktualne informacije v zvezi z mednarodno izmenjavo študentov in mednarodnim sodelovanjem, bomo objavljali v Erasmus novicah.

Na njih se lahko naročite na tej povezavi.

Deli objavo: