NOVICE

Navodila glede sprememb aktivnosti zaradi virusa COVID-19

Navodila glede sprememb aktivnosti zaradi virusa COVID-19 Objavljeno: 6. 3. 2020

Glede na trenutne okoliščine, ki vladajo po Evropi glede Koronavirusa COVID-19, objavljamo navodila za primer, da se virus pojavi v kraju vaše izmenjave:

  1. Pridobite ažurne informacije o stanju glede koronavirusa na destinaciji (spletne strani MZZ/NIJZ in drugih resornih služb, sporočila partnerskih institucij oz. njihovi uradni viri) ter druge relevantne podatke.
  2. Poskrbite za redno umivanje rok, kašljanje in kihanje v robčke, uporabljajte dezinfekcijsko tekočino in omejite rokovanje. V kolikor se slabše počutite, ostanite doma oz. se ne udeležujte predavanj/drugih aktivnosti.
  3. Na podlagi zbranih dejstev in možnosti, ki jih sporazum za Erasmus+ aktivnost ponuja, se morebitno lahko odločite tudi za prekinitev mobilnosti. V tem primeru se prekinitev mobilnosti lahko uveljavlja in se obravnava kot primer višje sile.

V primeru višje sile:

  1. ste upravičeni do deleža dotacije glede na dolžino vaše izmenjave (obračuna se vam po dnevih na izmenjavi),
  2. ni vam potrebno doseči zahtevanih kreditnih točk ECTS,
  3. v končnem poročilu morate navesti vse okoliščine in dejstva podprita z ustrezno dokumentacijo (da je šlo za območje, okuženo z virusom; da je država zaprla šole; da je država prepovedala mobilnosti, odpoved institucije gostiteljice ipd.).

V primeru, da boste predhodno zaključili izmenjavo zaradi višje sile, vam priporočamo, da o tem predhodno obvestite vašega Erasmus fakultetnega koordinatorja in Mednarodno pisarno na erasmus@um.si.

Deli objavo: