OLS jezikovna podpora

OLS JEZIKOVNA PODPORA

Spletna jezikovna podpora “Online Linguistic Support” (OLS) študentom omogoča spletne jezikovne tečaje, s katerimi lahko študenti izboljšajo znanje jezikov, ki jih bodo uporabljali v času študija.

Študent, ki se bo udeležil mobilnosti preko programa Erasmus+, je dolžan opraviti spletno preverjanje jezikovnega znanja v programu OLS pred in ob koncu obdobja mobilnosti, če je glavni jezik mobilnosti eden izmed jezikov, ki so na voljo v sistemu OLS.

Kaj je OLS?

Spletna jezikovna podpora (Online Linguistic Support – OLS) je brezplačna spletna platforma za učenje jezikov, namenjena udeležencem programov Erasmus+ in Evropske solidarnostne enote. Z OLS lahko preverite svojo trenutno stopnjo znanja jezika, ki ga boste uporabljali v tujini. Rezultati vam ne bodo preprečili sodelovanja v mobilnosti programa Erasmus+ ali Evropske solidarnostne enote, temveč vam bodo omogočili dostop do jezikovnih tečajev OLS! Študenti imajo možnost dostopa do jezikovnih tečajev OLS v svojem jeziku mobilnosti in uradnem lokalnem jeziku države, če je na voljo v okviru spletne jezikovne podpore.

Kaj ponuja?

OLS dopolnjuje neposredno poučevanje in vam omogoča razvoj jezikovnih veščin tudi zunaj učilnice. Ponuja priložnosti za sodelovanje in učenje z vrstniki. Študentom ponuja spletna preverjanja jezikovnega znanja in tečaje. Prilagodljivost orodja vam omogoča, da delate s svojim tempom in učno izkušnjo prilagodite svojim potrebam. OLS ponuja širok nabor priložnosti za izboljšanje svojih jezikovnih veščin. Sledite lahko tematskim »Massive Open Online Courses (MOOC)« (prosto dostopnim spletnim učnim programom) ali izkoristite spletne učne ure z naravnimi govorci in drugimi udeleženci OLS. OLS je na voljo v 24 jezikih.

Več o tem spletnem jezikovnem orodju najdete na strani https://erasmusplusols.eu/sl/.